Nieuws

Recordinternational België heeft veel Kritiek op Koeman: 'Hou dat binnenskamers'

Recordinternational België heeft veel Kritiek op Koeman: 'Hou dat binnenskamers'

16 november - 14:00

Jan Vertonghen was niet te spreken over het handelen van Ronald Koeman. Vooral de vele kritiek die de Nederlandse bondscoach openlijk uitte op Brian Brobbey stond hem tegen. Vertonghen is zelf recordinternational van België.

"Ik heb het interview over Brobbey toevallig gezien. Ik snap echt niet dat je dingen zo naar buiten wilt brengen", zei Vertonghen in de in de podcast Football is Life die gepresenteerd wordt door onder andere Siem de Jong en Daley Blind. "Natuurlijk geeft hij toe dat hij fout zat, maar waarom houd je dat gewoon niet binnenskamers."

Volgens de centrale verdediger die tegenwoordig voor Anderlecht speelt is het een Nederlands fenomeen. " Het lijkt alsof mensen in Nederland de verplichting hebben om heel veel informatie aan de pers te moeten geven. Ik volg het Nederlands voetbal en ik vind het, als ik naar die persconferenties kijk, echt elke keer ongelofelijk."

In België en bij de Rode Duivels gaat het dan ook anders volgens de 36-jarige. "Nu ging het echt over de kwaliteiten van Brobbey zelf. Hou dat binnenskamers. Dat zijn jonge, gevoelige voetballers. Als ik naar mezelf kijk, dan zijn zelfs oudere voetballers in bepaalde mate nog gevoelig. Ik denk dat het gewoon veel meer gewaardeerd wordt, als zoiets binnenskamers gezegd wordt. Dan kan je aan de slag met elkaar."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!