Nieuws

ADO wacht niet en presenteert oud-international Janmaat als technisch manager

ADO wacht niet en presenteert oud-international Janmaat als technisch manager

22-06-2022 11:16

ADO Den Haag heeft woensdagochtend Daryl Janmaat gepresenteerd als nieuwe technisch manager. De 34-jarige speler hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen, maar gaat 'gewoon' door bij ADO. 

Dat meldt ADO via de officiële kanalen. Dinsdagavond meldde Omroep Gelderland al dat Janmaat de positie zou gaan bekleden in Den Haag. "ADO Den Haag is echt mijn club en heb geen seconde spijt gehad van mijn terugkeer naar de club anderhalf jaar geleden", zegt Janmaat op de clubwebsite. "Ondanks dat ik nog een contract had voor een jaar ben ik gaan twijfelen of ik wel door wilde gaan als voetballer. Mijn ambitie is om in de voetbalwereld actief te blijven, maar dan wel in een andere rol."

Janmaat gaat samen met trainer Dirk Kuyt de uitdaging aan om een ploeg te smeden dat het komende seizoen wél promotie naar de Eredivisie kan afdwingen. Het afgelopen seizoen ging het in de finale van de play-offs fout tegen Excelsior. "Toen ik de kans kreeg om deze functie te vervullen bij ADO Den Haag heb ik dan ook niet lang hoeven twijfelen. Ik ben heel blij met deze fantastische kans en wil daarom de club bedanken voor het vertrouwen in mij. Dit is een ideale stap voor mij."

Algemeen directeur Edwin Reijntjes ziet de perfecte kandidaat in de oud-international, die onder meer voor Feyenoord, Watford en Newcastle United uitkwam. "Gezien zijn verleden bij de club en het netwerk dat hij heeft opgebouwd zijn wij ervan overtuigd dat hij deze rol uitstekend kan vervullen."