Nieuws

NEC mag fans bij het stadion verwelkomen: schermen in omloop en supportershomes

NEC mag fans bij het stadion verwelkomen: schermen in omloop en supportershomes

30-10-2021 14:50

De fans van NEC kunnen zondag tóch naar het Goffertstadion komen. Op hun gebruikelijke stoeltje zitten is niet mogelijk, maar in de omloop rondom het stadion en in de supportershomes kan wel naar de wedstrijd gekeken worden.

Dat heeft de club laten weten op de website. Er zijn drie schermen: één in de buitenomloop, één in supportershome de Schup en één op De Eendracht, het trainingscomplex van de Nijmegenaren. Die drie locaties liggen allemaal rondom het stadion.

De club hoopt daardoor alsnog een 'stadionbeleving' bij de fans te brengen, omdat er via een speciale ESPN-uitzending alles vanuit het stadion te zien is. Daarnaast kunnen spelers en staf de geluiden van hun aanhang buiten het stadion horen: een winwin-situatie, zo denkt NEC.

De skyboxen van het Goffertstadion mogen echter wel open en dat betekent dat businessrelaties van NEC wel op hun gebruikelijke plek naar de wedstrijd kunnen kijken. Dat is de club op stevige kritiek van de fans komen te staan. Diverse clubiconen weigerden daar zelfs aan mee te doen en begeven zich liever tussen de fans of blijven thuis.