Breaking news

Done deal: Bruma verlaat PSV voor Turks avontuur bij Fenerbahçe

Done deal: Bruma verlaat PSV voor Turks avontuur bij Fenerbahçe

19-06-2022 13:08 Laatste update: 13:15

Het vertrek van Armindo Tué Na Bangna, beter bekend als Bruma, bij PSV is definitief. De Eindhovenaren verhuren de Portugees voor een jaar aan de Turkse topclub Fenerbahçe, blijkt uit het persbericht op de site. In 2023 hebben zij de mogelijkheid de buitenspeler definitief in te lijven.

Over de hoogte van de optie tot koop doet PSV geen uitlatingen. Het Eindhovens Dagblad meldde eerder dat er vier miljoen met de definitieve transfer gemoeid zal zijn, indien Fenerbahçe overtuigd is van de aanvaller. 

Bruma schoot bij PSV uit de startblokken en scoorde drie keer in zijn eerste vijf duels voor de Brabanders. Daarna werden zijn sportieve prestaties steeds minder. In het seizoen 2020/21 kwam de international op huurbasis voor het Griekse Olympiakos uit. Daar trof hij zeven keer doel in 22 wedstrijden.

Het afgelopen seizoen was Bruma voornamelijk invaller onder Roger Schmidt. Toch eindigde de aanvaller op zeven doelpunten in 28 Eredivisie-optredens in de afgelopen jaargang. Met PSV won de razendsnelle vleugelspeler begin dit jaar de Johan Cruijff Schaal en besloot hij het seizoen als bekerwinnaar. In de met 2-1 gewonnen finale tegen Ajax viel Bruma nog in.