Breaking news

'Schreuder heeft Bogarde-vervanger binnen: akkoord met Hoffenheim'

'Schreuder heeft Bogarde-vervanger binnen: akkoord met Hoffenheim'

17-06-2022 17:51 Laatste update: 18-06-2022 08:28
2

Alfred Schreuder lijkt zijn technische staf voor het komende seizoen rond te hebben. De coach begint aan zijn avontuur bij Ajax met Matthias Kaltenbach als zijn rechterhand, melden zowel De Telegraaf als Voetbal International.

Al langere tijd was het duidelijk dat de nieuwe Ajax-trainer graag een eigen assistent mee wilde nemen naar Amsterdam. De keuze is dus gevallen op Kaltenbach, die de plek van Winston Bogarde gaat innemen. De voormalig assistent-trainer van Erik ten Hag kreeg ondanks een tot 2023 doorlopend contract te horen dat er geen plek meer voor hem was in de staf van Schreuder.

Het duo is niet onbekend met elkaar: toen Schreuder bij TSG Hoffenheim aan het roer stond, fungeerde de Duitser al als zijn assistent. Volgens De Telegraaf betaalt Ajax een 'minimale transfersom' aan Hoffenheim om Kaltenbach definitief over te nemen. De 37-jarige oefenmeester zet zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. In eigen land staat hij als een 'een jonge, talentvolle en ambitieuze coach' te boek, zo schrijft de ochtendkrant.