Nieuws

'PSV ondervindt concurrentie van Ajax in de strijd om Braziliaanse middenvelder'

'PSV ondervindt concurrentie van Ajax in de strijd om Braziliaanse middenvelder'

16-06-2022 15:46 Laatste update: 15:48
1

PSV kijkt met veel interesse naar Vinicius Souza. De 22-jarige middenvelder speelde het afgelopen seizoen bij KV Mechelen en maakte daar een goede indruk. De City Group is echter eigenaar van zijn transferrechten en er zitten meer clubs achter de middenvelder aan. 

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Bronnen in Lommel bevestigen aan de krant dat de kans groot is dat Souza het komende seizoen voor een club uitkomt die in Europa op het hoogste niveau aanwezig is. De City Group ziet Souza als een groeibriljant die in de toekomst voor Manchester City kan uitkomen en wil de speler daarom niet zomaar verkopen. Om die reden is een verhuur is het meest waarschijnlijk.

Souza moet tussen de vijf en tien miljoen euro gaan kosten als de City Group besluit de speler te verkopen. Naast PSV zijn ook Ajax, Club Brugge, Fenerbahce en Celtic concreet geïnteresseerd in de 22-jarige. Souza zou bij PSV goed terecht kunnen in het 4-3-3 systeem dat trainer Ruud van Nistelrooy het liefste hanteert. Roger Schmidt speelde vaak met twee verdedigende middenvelders, maar dat zal het komende seizoen waarschijnlijk niet het geval zijn.