Nieuws

VVV bevestigt aanstelling Kruys: 'Een moderne en ambitieuze trainer'

VVV bevestigt aanstelling Kruys: 'Een moderne en ambitieuze trainer'

16-06-2022 10:09 Laatste update: 10:10

VVV Venlo heeft de aanstelling van Rick Kruys officieel gemaakt. De 37-jarige Utrechter begint daarmee aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Kruys stond het afgelopen seizoen bij FC Utrecht als interim-trainer aan het roer. 

De Telegraaf wist enkele dagen geleden al te melden dat de Venlose club voor Kruys had gekozen. De club bevestigde dat nieuws donderdagochtend via de officiële kanalen. Kruys was eerder bij Utrecht al assistent van René Hake, John van den Brom, Dick Advocaat en Erik ten Hag. Kruys volgt de onlangs vertrokken Jos Luhukay op.

De jonge trainer kijkt uit naar het avontuur bij VVV. "Dit is voor mij een mooie stap naar een hele mooie club. Ik ben na de gesprekken met VVV erg enthousiast geworden en ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan", stelt Kruys op de clubwebsite. "De Koel geeft me een nostalgisch gevoel met de bekende trap en het publiek dat dicht op het veld zit, dus ik kan niet wachten om straks in een volle Koel te staan."

Technisch manager Willem Janssen is blij met de aanstelling van Kruys. "Na het vertrek van Jos Luhukay hebben we direct een profiel gemaakt voor onze nieuwe hoofdtrainer en aan de hand daarvan zijn we zorgvuldig op zoek gegaan naar de juiste kandidaat. Rick is een moderne en ambitieuze trainer die goed kan samenwerken", zegt Janssen. "Bovendien heeft hij veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van spelers. Daarmee voldoet hij aan het profiel dat we zochten. Rick is een hele talentvolle trainer die zich naast grote trainers heeft ontwikkeld tot de trainer die hij nu is."