Duitsland overklast Italië, Hongarije vernedert Engeland in eigen huis

14-06-2022 22:50

Duitsland heeft regerend Europees kampioen Italië dinsdagavond overklast. In Dortmund won Die Mannschaft met 5-2 van de Italianen. Engeland zakte ook door de ondergrens en verloor kansloos van Hongarije (0-4).

Duitsland heeft geen spaan heel gelaten van Italië. De Duitsers kwamen na tien minuten via Joshua Kimmich op voorsprong in Dortmund. Ilkay Gündogan maakte er op slag van rust 2-0 van door een strafschop te promoveren tot doelpunt. Na de rust ging het enkel bergafwaarts voor Italië. Thomas Müller scoorde snel de 3-0, waarna Timo Werner kort daarna voor de 4-0 en de 5-0 tekende. De aan Ajax en PSV gelinkte Wilfried Gnoto schoot de 5-1 op het scorebord. Alessandro Bastoni redden met zijn late treffer nog de eer voor Italië: 5-2.

Engeland hard onderuit
Engeland ging op eigen veld hard onderuit tegen Hongarije. De Hongaren lieten geen spaan heel van de Engelsen in het Molineux Stadium. Roland Sallai schoot Hongarije in Wolverhampton brutaal op voorsprong na ruim een kwartier. In de zeventigste minuut verdubbelde hij de voorsprong: 2-0. In de slotfase van het Nations League-duel werd het alleen maar erger voor Engeland. Zsolt Nagy en Dániel Gazdag vonden in de laatste minuten het net, waardoor de ploeg van bondscoach Gareth Southgate met 4-0 verloor van Hongarije.