Nieuws

Eenhoorn genoemd als opvolger Koevermans: 'Iemand met een Feyenoord-hart'

Eenhoorn genoemd als opvolger Koevermans: 'Iemand met een Feyenoord-hart'

27-10-2021 19:39

Robert Eenhoorn wordt mogelijk de opvolger van de woensdag opgestapte Mark Koevermans, stelt Valentijn Driessen. De huidige algemeen directeur van AZ werd al eerder in verband gebracht met de Rotterdamse club, al is de weg voor Eenhoorn nu helemaal vrij.

Koevermans kondigde aan per 1 december te vertrekken bij Feyenoord, omdat hij zijn werk niet meer zou kunnen uitvoeren na een reeks bedreigen. Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, snapt dat. "Als je vrouw en kinderen erbij betrokken worden, dan breek je. Dan knapt er iets en dan kan je niet verder", erkent hij. Mochten Feyenoord en Eenhoorn in zee gaan, zal hij 'een rechte rug moeten hebben en niet bang moeten zijn om de strijd aan te gaan' in Rotterdam-Zuid, volgens Driessen.

"De nieuwe algemeen directeur zal een Feyenoord-hart moeten hebben. De club wil zo snel mogelijk een opvolger, maar dat gaat niet meer in 2021 gebeuren", meent Driessen, die wel een kanttekening plaatst bij een eventuele aanstelling van Eenhoorn. "Uiteraard viel de naam van Robert Eenhoorn, maar we hebben in de documentaire van Feyenoord een clash kunnen zien tussen Frank Arnesen en de directie van AZ, dus ik weet niet of ze die weg gaan bewandelen."

Eenhoorn is sinds 2014 algemeen directeur bij AZ en werd in 2019 in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord. Het directielid van de Alkmaarders is een geboren Rotterdammer.