Nieuws

Wales gaat rouleren tegen Oranje: 'Hebben overwinning op Oekraïne wel gevierd, ja'

Wales gaat rouleren tegen Oranje: 'Hebben overwinning op Oekraïne wel gevierd, ja'

07-06-2022 16:59

Rob Page, bondscoach van Wales, gaat niet zijn sterkste opstelling spelen in het duel met Nederland dat woensdag wacht. Volgens de oefenmeester zijn zijn spelers toe aan rust na een lang en slopend seizoen. Daarnaast geeft hij aan onder de indruk te zijn van collega Louis van Gaal.

De euforie was zondag groot in Wales toen ten koste van Oekraïne (1-0 zege dankzij een doelpunt van Gareth Bale) het WK bereikt werd. "Het lijkt er op dat enkele ervaren spelers rust nodig hebben", zegt Page op de persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Zij hebben een lang seizoen achter de rug en alles gegeven tegen Oekraïne."

Daarnaast erkent de bondscoach dat de overwinning op Oekraïne op een flink feest kwam te staan. "Dat hebben we wel even gevierd", zegt Page. Toch stelt hij het treffen met Oranje in het kader van de Nations League uiterst serieus te nemen. "Maar wedstrijden als tegen Nederland hebben we ook nodig om aan het niveau van het WK te wennen. We willen dat ook onze jonge spelers deze duels gaan meemaken."

Het eerste duel van Wales in de Nations League ging met 2-1 verloren tegen Polen. Page geeft aan de masterclass van Oranje tegen België (1-4 zege) te hebben gezien. "Ik was echt onder de indruk. Louis van Gaal heeft Nederland sinds zijn terugkeer nog sterker gemaakt. Hij is een absolute legende, een fantastische trainer. Dat zie je aan zijn prestaties in het verleden en aan wat hij nu weer voor elkaar heeft gekregen."