Nieuws

Southgate snapt niets van boegeroep kinderen na knielgebaar Engeland

Southgate snapt niets van boegeroep kinderen na knielgebaar Engeland

04-06-2022 21:53

Gareth Southgate ging zaterdagavond pijnlijk onderuit in Hongarije met Engeland. Het werd 1-0 voor de thuisploeg, waardoor het Engelse sterrenteam een valse start maakt in de 'Poule des Doods' in de Nations League. De Engelse spelers knielden voor de wedstrijd tegen racisme en werden getrakteerd op boegeroep, wat de bondscoach niet begrijpt. 

Het Hongaarse elftal kreeg een straf opgelegd van de UEFA, waardoor alleen kinderen aanwezig mochten zijn bij het duel. Die straf werd opgelegd door racistische leuzen van het thuispubliek bij een andere wedstrijd. De Engelse spelers besloten vlak voor de aftrap te gaan knielen om een anti-racisme-gebaar te maken, maar de actie resulteerde in boegeroep van de kinderen. 

"Ik begrijp niet waarom mensen bij dat gebaar boe roepen", zegt Southgate na het verloren duel. "Ik denk dat jonge mensen vaak niet eens weten waarom ze iets doen en dat ze worden beïnvloed door volwassenen." Voor elke tien kinderen was een begeleider aanwezig in het stadion, waardoor er alsnog ongeveer 3000 volwassen toeschouwers aanwezig waren. 

Engeland speelde flets en kreeg de deksel op de neus. "Het is een lang seizoen geweest. De hitte was een factor en vergde veel van de spelers", zei de bondscoach. Dinsdag wacht Duitsland in de Poule des Doods. "We willen dat soort grote wedstrijden juist spelen. We weten dat we een goede ploeg hebben die hier en daar nog een paar stappen moet maken", besluit Southgate. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!