Frank de Boer staat open voor nieuwe werkgever: 'Assistent, dat vind ik lastiger'

Frank de Boer staat open voor nieuwe werkgever: 'Assistent, dat vind ik lastiger'

26 oktober - 10:31
Nederland 0 Reacties

Frank de Boer staat na een reeks teleurstellende avonturen in het trainersvak open voor iets nieuws, maar dan wel als hoofdtrainer. De voormalig bondscoach zit na zijn ontslag bij de KNVB na het EK zonder werkgever.

De Boer was maandagavond te gast bij het programma Rondo op Ziggo Sport, waar gevraagd werd naar zijn toekomstplannen. "Ik wacht rustig af", aldus de oud-trainer van onder meer Ajax. "Als ik denk: er komt iets leuks aan, dan stap ik daarin. Anders wacht ik nog even. Misschien komt er wel helemaal niks. We zien het wel."

Eind juni werd De Boer ontslagen door de KNVB, waarna de telefoon meerdere malen afging. "Maar niet zo dat ik erop in wilde gaan. Het leukste blijft in ieder geval gewoon om op het veld te staan. Ik hoop in de toekomst zeker weer trainer te worden", erkent De Boer, die een verblijf in Nederland niet uitsluit. "Ik vind het leuk om met jonge talenten te werken."

Wat zo goed als vaststaat, is dat De Boer aan het roer wil staan bij zijn nieuwe werkgever. "Assistent zijn vind ik lastiger", beaamt hij. "In Engeland heb je weleens echte veldtrainers, die dan samenwerken met een manager, die je dan de eerste vier dagen na een wedstrijd niet ziet. Maar ik ben liever hoofdtrainer. Ik wacht het af. Soms komt er ook ineens iets op je pad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie