Ajax krijgt groen licht: akkoord over uitbreidingsplannen trainingscomplex

Ajax krijgt groen licht: akkoord over uitbreidingsplannen trainingscomplex

26 oktober - 10:18
Eredivisie 0 Reacties

De gemeente Amsterdam heeft Ajax groen licht gegeven om het huidige trainingscomplex uit te breiden en te vernieuwen. Tevens wordt er een ministadion gebouwd, waar Jong Ajax en Ajax Vrouwen hun wedstrijden gaan afwerken.

Om dat te kunnen realiseren, moet er wel het een en ander gebeuren. Zo staat parkeerterrein P2 op de grond waar het stadion moet komen te staan. Dat parkeerterrein grenst aan De Toekomst. Ajax heeft van de gemeente exclusief ontwikkelrecht gekregen voor de komende vijf jaar, waardoor de Amsterdamse club alle tijd heeft om de plannen uit te werken. In 2026 komt P2 uiterlijk beschikbaar. Voor die tijd wil de gemeente een nieuw parkeerterrein gebouwd hebben.

Algemeen directeur Edwin van der Sar is content met de plannen. "Met deze exclusiviteitsovereenkomst zet Ajax een nieuwe stap", zegt hij op de clubwebsite van Ajax. "Ons doel is structureel aanhaken bij de Europese top en onze jeugdopleiding en de doorstroming van jeugd naar het eerste elftal speelt daar een belangrijke rol in. Daarnaast groeit ook het vrouwenvoetbal en die ontwikkeling zal zich doorzetten."

Van der Sar licht toe hoe Ajax het nieuwe stadion gaat gebruiken. "Het geplande ministadion dat we op P2 willen realiseren biedt een passend podium voor de Ajax Vrouwen, Jong Ajax, de internationale wedstrijden van onze jeugd en sommige duels van ons eerste elftal. Daarnaast biedt de publieke functie van het terrein ons in de toekomst de kans om een nog actiever onderdeel te worden van De Nieuwe Kern."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie