Nieuws

Hoogma over trainersbesluit en zaak-Vloet: 'Had never nooit niet mogen gebeuren'

Hoogma over trainersbesluit en zaak-Vloet: 'Had never nooit niet mogen gebeuren'

01-06-2022 23:56 Laatste update: 02-06-2022 13:50

Nico-Jan Hoogma heeft voordat hij goed en wel begonnen is aan zijn tweede dienstverband bij Heracles Almelo al een moeilijk besluit moeten nemen. De onlangs aangestelde Carlos Vicens gaat toch niet aan de slag bij de Eredivisie-degradant. Daarnaast geeft de bestuurder zijn visie over de wijze waarop de club met de zaak rondom Rai Vloet is omgesprongen.

Pas op 15 juni begint Hoogma officieel aan zijn tweede periode bij Heracles. Vicens werd in een eerder stadium al aangekondigd als nieuwe trainer, maar zo ver komt het niet. "We hebben uitvoerig met Carlos gesproken over de nieuwe situatie na de degradatie van de club", vertelt de beleidsbepaler aan TC/Tubantia. "Van beide kanten voelden we twijfels en dat kunnen we niet gebruiken."

Uit de gesprekken bleek volgens Hoogma dat er niet 'honderd procent focus en commitment bij Vicente was'. De voormalig directeur topvoetbal bij de KNVB wil alle zeilen bij zetten om zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie met de Overijsselse club. "Heracles zit in mijn hart, dit is mijn club", benadrukt hij.

Vloet
De middenvelder was vorig jaar betrokken bij een noodlottig ongeval op de snelweg, waarbij een vierjarig jongetje omkwam. Vloet bleek gelogen te hebben over zijn alcoholinname én de snelheid waarmee hij reed. Heracles besloot echter - nog voordat de politie het onderzoek had afgerond - hem weer in de selectie op te nemen, ervan uitgaande dat Vloet niet gedronken had en de snelheidslimiet niet had overschreden. Dat was een grove fout, stelt Hoogma. "Hij had never nooit niet na het dodelijk ongeval in de wedstrijdselectie mogen worden opgenomen", besluit hij.