Ten Hag tiert na afgang van Manchester United tegen Sevilla: "Het is onacceptabel"

21-04-2023 09:25

Erik ten Hag was zeer duidelijk op de persconferentie na het Europa League-debacle van Manchester United (3-0 verlies van Sevilla). De Nederlandse oefenmeester vindt het onacceptabel.

Al na zeven minuten kwam Manchester United in de problemen. David De Gea en Harry Maguire gingen samen gruwelijk in de fout. Het was het begin van het eind voor de Engelsen. "Vanavond waren we niet goed genoeg, dat was duidelijk", begint Ten Hag. "We hebben de standaarden die je van United mag verwachten niet gehaald, dat geef ik toe en dat is waar. Het mag niet gebeuren, het is onacceptabel."

"Maar we hebben laten zien dat we snel terug kunnen komen", toont Ten Hag zich veerkrachtig. "We moeten leren dat we de wedstrijd beter moeten starten. Wanneer je een terugslag krijgt, dan moet je daar mee dealen. We hebben een goede mentale veerkracht, maar soms is die er niet. Dat is wat we nu moeten accepteren, maar het is onacceptabel."

Tot slot trekt Ten Hag een harde conclusie. "Als je trofeeën wil winnen dan heb je een ander karakter nodig", klinkt het. Zondag kan United een stap zetten naar een nieuwe trofee. De Engelse grootmacht neemt het in de halve finale van de FA Cup op tegen Brighton & Hove Albion.