Beukema sluit zich af van de buitenwereld: "Doet me eerlijk gezegd helemaal niets"

21-04-2023 07:20

Sam Beukema ligt niet wakker van de kritiek die hij de afgelopen weken heeft gekregen. De verdediger van AZ heeft het naar eigen zeggen op het veld laten zien tegen RSC Anderlecht.

Na weken blessureleed keerde Beukema onlangs terug in het elftal van AZ. De verdediger moest zijn ritme even terugvinden, waardoor zijn spel soms wat overliet. Dat zorgde voor de nodige kritiek, maar dat laat hem koud. "Ik ga er niet te veel over zeggen, maar ik ben het met je eens. Ik heb het vandaag denk ik laten zien en we staan nu in de halve finale."

"Het doet me eerlijk gezegd helemaal niets", gaat Beukema na afloop van de wedstrijd verder over de kritiek. "Ik weet van wie ik mijn advies aanneem. Dat is van de trainer en mijn kring, van de mensen die dicht bij me staan. Het boeit me eigenlijk niet zo veel, ik weet van mezelf wat ik goed en fout doe. Het is aan mij om me te focussen op de volgende actie."

Of Beukema ook nog naar de voetbalpraatprogramma’s kijkt die hem bekritiseren? "Ik moet zeggen dat ik dat eigenlijk niet meer zo volg. Toen ik bij Go Ahead Eagles speelde deed ik dat wel, toen was ik heel benieuwd wat ze zeiden, nu doe ik dat niet meer", besluit hij.