Koeman beleefde een 'kansloze' avond in Parijs: 'Nog zo op gehamerd'

25-03-2023 13:39

Bondscoach Ronald Koeman zag vrijdagavond hoe Oranje bij vlagen in de eerste helft werd weggespeeld door Frankrijk. Er werd uiteindelijk met 4-0 verloren, waarna Koeman na afloop op de persconferentie aangaf dat er een hoop dingen fout gingen. Vooral bij de eerste en vierde tegentreffer keek hij vol verbazing toe.

"Het is vrij kansloos als je na zeven minuten met 2-0 achter staat tegen zo'n elftal", aldus Koeman. "Dan moet je daarna heel goed zijn en worden om eventueel nog aanspraak te maken op meer. Wat pijnlijk is, is de eerste goal, maar later ook de vierde. Die komen uit ongelooflijke fouten. Bij die eerste hadden we er nog zo op gehamerd. Kijk hoe ze druk zetten, lijdt geen balverlies. Laat twee tegen één centraal spelen."

Hij stelt dat de eerste goal de ban brak. "En dan volgt de 2-0 vanuit een vrije trap binnen zeven minuten. Dan wordt het een heel moeilijk verhaal en staat het ook al gauw 3-0. Dan hoop je dat het bij elkaar blijft en dat het niet erger wordt. Het werd nog wel 4-0, maar zij zullen ook wat gas terug genomen hebben en gewacht hebben op een aantal momenten die ze ook nog wel kregen."

Het Nederlands elftal krijgt komende maandag de kans om de rug te rechten, en dat het is het ook aan haar stand verplicht. Voetbaldwerg Gibraltar komt dan op bezoek in De Kuip, eveneens in de strijd om EK-kwalificatie.