Van 't Schip openlijk: 'Vraag me soms wel eens af waar ik aan ben begonnen, ja'

25 april - 08:09

Ajax-coach John van 't Schip vraagt zichzelf wel eens af waar hij aan is begonnen, toen hij in oktober vorig jaar het stokje overnam van de destijds ontslagen Maurice Steijn. Op een vraag van Telegraaf-journalist Valentijn Driessen op de persconferentie, reageert Van 't Schip dan ook openlijk.

"Wat denk je zelf?", antwoordt Van 't Schip als een boer met kiespijn. Woensdagavond speelde zijn ploeg in eigen huis met 2-2 gelijk tegen degradatiekandidaat Excelsior. Daar had de vroege rode kaart van aanvoerder Steven Bergwijn een groot negatief aandeel in.

"Het is inderdaad geen makkelijk seizoen en, nogmaals, ik kan ook de jongens niks kwalijk nemen. Het is wat ik al vanaf het begin heb gezegd; een ploeg die graag wil, alleen ook een jonge ploeg en voor de meesten het eerste jaar bij Ajax", vervolgt de coach. "We missen ook echte leiders in het elftal en dan is het met de druk en de naam die Ajax heeft zeker niet makkelijk om elke keer het veld op te gaan met een hoog verwachtingspatroon. Daarom heb ik ze in de tweede helft in ieder geval laten zien dat ze hebben gevochten en zijn terug zijn gekomen naar een 2-2. Dat is nog iets positiefs."