Bosz was bang voor 'inkakwedstrijd' tegen AZ: 'Als voor het eerst het zonnetje schijnt...'

12 april - 14:00

Na de indrukwekkende 5-1 zege op AZ kijkt PSV-coach Peter Bosz terug op de wedstrijd en vertelt hij over zijn zorgen vooraf. De oefenmeester was bang dat het mooie weer zou zorgen voor een saaie wedstrijd met veel fouten, maar tot zijn verbazing speelde PSV sterk en was het publiek enthousiast. Nu richt Bosz zich op de volgende wedstrijd tegen Vitesse, met het kampioenschap bijna binnen handbereik.

"Ik had voor de wedstrijd wat angst voor het weer", aldus Bosz vrijdagmiddag op de persconferentie, terugblikkend op AZ-thuis. "Want als voor het eerst na de winter het zonnetje weer schijnt, en dat is mijn ervaring, krijg je altijd zo’n inkakwedstrijd. Van beide kanten. Slecht voetbal, veel balverlies, en dan dut het publiek wat in, zo’n wedstrijd, daar was ik bang voor. Ik vond dat zowel van onze kant, want we speelden een goede wedstrijd, als van het publiek dat het tegendeel waar was. En dat verraste mij wel. Ik heb er met Ted van Leeuwen ook nog contact over gehad. Die let altijd op dat soort details."

PSV – Vitesse begint zaterdagmiddag om 16.30 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws.nl doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.