Guardiola steekt loftrompet over Grealish voorafgaand aan duel tegen Newcastle

16 maart - 18:00

Jack Grealish is zo goed als hersteld van zijn liesblessure. Bij de FA Cup kwartfinale tussen Manchester City en Newcastle United zit de speler uit Birmingham nog op de bank, maar Josep Guardiola waarschuwt de tegenstander: "Hij is in een goede conditie om ons te helpen als we hem nodig hebben."

Grealish kon de laatste zeven wedstrijden slechts één keer in actie komen namens de treble winnaars vanwege een liesblessure. Pep Guardiola laat voorafgaand aan het duel met Newcastle weten erg te spreken te zijn over de voormalige Aston Villa-speler. "Hij is een uitzonderlijke speler om vele redenen en heeft de mogelijkheid om veel extra passes te maken, maar ook dribbels, assists en soms doelpunten. Grealish moet fit en klaar zijn, vanwege zijn kwaliteit om de bal te houden en de extra passes. Hij maakt het team compacter en brengt de verdediging en aanval dichterbij elkaar."

Manchester City is al 21 wedstrijden ongeslagen in alle competities. "We hebben de droom om aan het eind van het seizoen nog mee te doen voor alle prijzen. Zaterdag bewijzen we dat we dat kunnen. Grealish heeft ons geholpen, maar niet zoals afgelopen seizoen. Dat is waarom het meest belangrijke is dat hij goed herstelt van zijn blessure en dat hij in een goede conditie is om ons te helpen als we hem nodig hebben. Maar ik ga niet zeggen hoe goed hij is, want dat weet iedereen."