Slot wilde Berghuis behouden: 'Weet dat ik me hiermee niet populair maak'

8 maart - 16:05

Arne Slot wilde, toen hij begon aan zijn periode als coach van Feyenoord, maar wat graag dat Steven Berghuis behouden bleef. De coach van de Rotterdammers besprak vrijdagmiddag op de persconferentie de voorbije transferperiodes die hij meemaakte en haalde Berghuis daarin als voorbeeld aan.

"Toen ik hier startte was het mijn absolute wens om Steven Berghuis te laten blijven", aldus Slot. Berghuis vertrok uiteindelijk voor een prikkie naar aartsrivaal Ajax. "Ik weet dat ik mezelf er niet populair mee maak dat ik dat nu twee jaar later zeg, maar het was wel mijn absolute wens omdat hij topscorer was en bij bijna elke goal betrokken was. Hij ging weg en we kregen er amper geld voor."

In drie seizoenen had Slot telkens een bijna nieuwe selectie. "Het gaat er dan vooral om wat het perspectief is en wat voor spelers je kunt aantrekken. Iedereen wil een zo goed mogelijke selectie hebben, want dat kun je zien aan de concurrenten. PSV was vorig jaar tweede en koos ervoor om het elftal extreem te versterken. Dat zullen wij komende zomer ook moeten gaan doen om de nummer één in te gaan halen, als het je ambitie is om nummer één te worden. Die van mij wel."

Feyenoord – Heracles Almelo begint zondagavond om 20.00 uur in De Kuip. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.