Slot opgelucht over blessurenieuws Stengs: 'Die vrees was er zeker'

8 maart - 15:53

Arne Slot is blij dat de blessure van Calvin Stengs op het eerste oog meevalt. De coach van Feyenoord verwacht dat zijn spelmaker na de interlandperiode eind deze maand weer inzetbaar is.

Slot vertelt vrijdagmiddag op de persconferentie dat er opluchting heerst rondom Stengs. Vorige week donderdag liep hij een knieblessure op in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen. "Je wil bij geen enkele speler dat hij langdurig geblesseerd raakt. Maar bij iemand waar je ook nog een verleden mee hebt die dat ook al eens heeft meegemaakt voelt dat nog extremer zo."

"Dus is het heel mooi dat het op het oog geen zware blessure is", aldus Slot. "Wij hopen dat hij er na de interlandweek weer bij is, maar daar moeten nog wel een aantal stadia voor doorlopen worden. Daar hopen we op, dat verwachten we ook, maar dat moest eerst nog wel even gebeuren natuurlijk."

Feyenoord – Heracles Almelo begint zondagavond om 20.00 uur in De Kuip. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.