Supertalent Bergvall laat zijn kwaliteiten zien: schitterende solo-goal in Zweden

25 februari - 17:30 Laatste update: 17:34

Lucas Bergvall heeft zich van zijn beste kant laten zien in de Zweedse beker. Vanaf eigen helft dribbelde het supertalent langs verschillende spelers om vervolgens ook de keeper van United IK Nordic uit te kappen. Djurgarden IF won uiteindelijk met 0-5.

Op schitterende wijze dribbelde Bergvall vanaf eigen helft langs verschillende tegenstanders om vervolgens de bal langs de gevloerde keeper te schuiven. Nog niet lang geleden won Tottenham Hotspur de transferstrijd voor het achtienjarige wonderkind. Voor meer dan tien miljoen euro en verschillende bonussen trekt Bergvall op 1 juli richting London.

Daarmee kaapte Spurs de deal van FC Barcelona, want de Spanjaarden leken heel lang op pole-position om zich te versterken met de middenvelder. Door het enorme transferbedrag trok Barça uiteindelijk toch nog de stekker uit de deal. Ook PSV en Feyenoord hadden interesse, maar konden niet mee in het transfergeweld.

Voor Djurgardens IF speelde Bergvall al dertig wedstrijden en daarin scoorde hij drie keer en gaf hij één assist. Hij maakte eerder de overstap van Brommapojkarna naar zijn huidige club. Blåränderna betaalde iets minder dan één miljoen euro en ziet nu dus een enorm bedrag terugkeren op de rekening.