Groot nieuws uit Engeland: Klopp verlaat Liverpool aan het einde van het seizoen

26 januari - 11:44 Laatste update: 12:37

Jürgen Klopp gaat Liverpool aan het einde van het seizoen verlaten. Dat vertelt de Duitse oefenmeester in een boodschap op de sociale mediakanalen van The Reds. Sinds 2015 was hij trainer op Anfield.

Klopp had nog een contract tot medio 2026 in Engeland, maar zal dat gaan uitdienen. Hij maakt dit seizoen nog af en geeft daarna het stokje door aan een nog te bepalen opvolger. "Ik begrijp dat dit een verrassing is voor mensen die hier voor het eerst over horen", zei hij. "Maar ik kan het uitleggen. Ik raak mijn energie kwijt. Er is nu absoluut geen probleem, ik voel me goed, maar ik weet gewoon dat ik dit niet kan blijven doen. Na alle jaren die we samen hebben meegemaakt verdienen jullie de waarheid. En dit is de waarheid."

Bij Liverpool was het naderende vertrek van Klopp al even bekend. "Ik heb het de clubleiding in november al verteld", vervolgt de succescoach. "Dit is niet wat ik wil, maar wel wat ik denk dat het juiste is."

Met Liverpool wist Klopp alle prijzen te winnen. In 2019 greep hij de Champions League, door Tottenham Hotspur in de finale te verslaan. Een seizoen later werd de club landskampioen van Engeland. Verder werden de UEFA Super Cup, de FIFA Club World Cup, de League Cup, de FA Cup en de Community Shield allemaal in de wacht gesleept.