'Ajax heeft nummer zes op het oog en komt uit bij Henderson in Saudi-Arabië'

9 januari - 14:10 Laatste update: 14:10
2

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Jordan Henderson van Al Ettifaq. De Engelsman vertrok naar Saudi-Arabië, maar wil nu weer terugkeren naar Europa. De Amsterdammers moeten het uitvechten met meerdere clubs, maar eerst moet Al Ettifaq nog groen licht geven.

Henderson vertrok in de transferzomer van 2023 richting Saudi-Arabië. Steven Gerrard staat daar aan het roer en de voormalige teamgenoot bij Liverpool wilde hem er graag bij hebben. De verdedigende middenvelder verliet Liverpool daarvoor na twaalf jaar. Henderson speelde 360 wedstrijden voor The Reds en won onder andere de Champions League en Premier League met de club.

Ajax is nog altijd op zoek naar een ervaren nummer zes en is daarbij dus uitgekomen bij Henderson. Zelf diende hij een verzoek in om te vertrekken bij Al Ettifaq, omdat hij wil spelen op het EK in Duitsland. Bij Ajax acht Henderson de kans groter op een plekje in de selectie van bondscoach Gareth Southgate, dan wanneer hij terugkeert bij een Premier League-club. Club en speler zijn met elkaar in gesprek, maar één partij moet uiteindelijk de knoop doorhakken. Volgens Voetbal International doet men er alles aan om Henderson naar de club te lokken. ' Ajax zet momenteel alles op alles om met Henderson te kunnen stunten. Daarbij zijn ook alle ogen gericht op de raad van commissarissen van Ajax. Die moeten de seinen op groen zetten en daarmee de transfer mogelijk maken.' 

(