Volgende bekerstunt een feit: Quick Boys verslaat na NAC ook De Graafschap

19-12-2023 20:40

De amateurs van Quick Boys hebben voor een volgende stunt in de KNVB Beker gezorgd. De tweede divisionist uit Katwijk schakelde op eigen veld KKD-ploeg De Graafschap uit: 2-0. De negentienjarige Sem van Duijn nam zijn ploeg zeer knap bij de hand en nam beide doelpunten voor zijn rekening.

De wedstrijd aan de kust van de Noordzee begon met een ongekende vuurwerkshow. Dat vertaalde zich figuurlijk op het veld, want de blauwwitte formatie van Quick Boys kwam na 28 minuten al op voorsprong door de eerste treffer van Van Duijn. De aanvaller ging alleen op doelman Thijs Jansen af en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Vlak daarna leek Xandro Schenk de voorsprong al te verdubbelen maar het schot van de voormalig Go Ahead-speler ging maar nét voorlangs. De Graafschap probeerde het wel en scoorde ook, maar de gelijkmaker van Devin Haen werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het bleek een opmaat naar een rampavond voor De Superboeren, die langzaam maar zeker hun eigen doodvonnis tekenden. Een kwartier voor tijd maakte Van Duijn zijn tweede van de wedstrijd na een voorzet vanaf rechts.

Doelpunten vielen er daarna niet meer, waardoor De Graafschap voor het eerst in bijna tien jaar wordt uitgeschakeld door een amateurclub. Het bekersprookje van Quick Boys duurt voort. De Katwijkers schakelden eerder NAC Breda al uit en voegen zich nu bij de laatste zestien.