'Timber doet niet onder voor de andere jongens van het Nederlands elftal'

13 november - 16:55
Author profile picture

Daan Jurgers

Feyenoord heeft zondag mede dankzij een uitstekende Quinten Timber weten te winnen van AZ Alkmaar. Ook oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni zag 'zijn maatje' uitblinken in de topper. In de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD van VoetbalNieuws.nl geeft de middenvelder aan dat Timber in zijn ogen een oproep voor Oranje verdient.

"Ik vind hem écht goed dit seizoen", steekt Taabouni van wal over zijn voormalig ploeggenoot. "Hij doet het heel goed en is steeds belangrijker voor Feyenoord dit seizoen. Het is knap, zeker. Hij is altijd al heel talentvol geweest. Het is ook echt mijn maatje."

Na afloop van de kraker in De Kuip ging het veel over het werken aan mentale en fysieke gesteldheid en de 'breakfast-club' bij Feyenoord. Taabouni ziet dat het harde werken van Timber zijn vruchten afwerpt. Al is het in zijn ogen niet gek dat de middenvelder vorig seizoen nog niet uit de verf kwam. "Het is allebei van invloed", aldus de spelverdeler van het Qatarese Al-Arabi. "Natuurlijk moet je wennen als je bij een nieuwe club komt. Ik weet wel dat Feyenoord een goede inspanningsfysioloog heeft en extra trainers, die je echt beter kunnen maken op dat gebied."

Timber in Oranje

Als het aan Taabouni ligt, dwingt Timber met zijn sterke optredens de volgende interlandperiode een plek bij Oranje af. "Ja, ik vind van wel eigenlijk. Hij doet niet onder voor de andere jongens bij het Nederlands elftal. Ik zou het wel terecht vinden als hij bij de selectie zit de volgende keer."