Nieuws

Doekhi: 'Maar ik had graag met een Europees ticket afscheid genomen'

Doekhi: 'Maar ik had graag met een Europees ticket afscheid genomen'

29-05-2022 17:15 Laatste update: 17:18

Danilho Doekhi speelde zondagmiddag voorlopig zijn laatste wedstrijd in het shirt van Vitesse. De verdediger had zich een mooier afscheid voorgesteld en baalt dat de Arnhemmers het Europese ticket niet hebben weten te bemachtigen.

"We zijn overklast", zegt Doekhi voor de camera van ESPN. "Bij rust staan we al met 3-0 achter. Je moet zo niet aan een wedstrijd beginnen. Ik heb vier heel mooie jaren bij Vitesse gehad. Ik bewaar mooie herinneringen aan deze club. Dit seizoen hebben we het vooral in Europa goed gedaan." De centrale verdediger overleefde met Vitesse de poule des doods, maar werd in de achtste finales alsnog uitgeschakeld door AS Roma, de uiteindelijke winnaar van de Conference League.

Dankzij deze knappe prestatie heeft Doekhi zich in de kijker weten te spelen bij verschillende buitenlandse club. De 23-jarige verdediger koos uiteindelijk voor een avontuur in de Bundesliga. Hij vervolgt zijn loopbaan bij het Duitse 1. FC Union Berlin. Ondanks dat hij de play-offs niet heeft gewonnen, speelt Doekhi volgend seizoen zelf wel Europees voetbal. Union Berlin behaald namelijk een knappe vijfde plaats, waardoor de Duitsers zich kwalificeerden voor Europees voetbal. "Maar ik had graag met een Europees ticket afscheid genomen", besluit Doekhi.