Schmidt constateert groot verschil tussen PSV en Ajax: 'Niet 50-50, maar 80-20'

Schmidt constateert groot verschil tussen PSV en Ajax: 'Niet 50-50, maar 80-20'

24 oktober - 20:55
Eredivisie 0 Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt moet na de met 5-0 verloren topper tegen Ajax pijnlijke conclusies trekken. Volgens de 54-jarige Duitser was de dikke nederlaag illustratief voor het verschil in mogelijkheden tussen beide topclubs.

Begin augustus – toen PSV al een tijdje bezig was en Ajax pas zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen speelde – won PSV met 0-4 in de Johan Cruijff Arena, zondag waren de rollen omgedraaid: het gehavende PSV kon zonder Noni Madueke en Cody Gakpo een klein uur lang bij blijven, maar kreeg vervolgens een pak slaag. "Iedereen kan zien dat Ajax de beste middelen heeft om kampioen te worden", aldus Schmidt in gesprek met ESPN. "Al hun spelers waren fit, wij misten een paar belangrijke spelers, die we niet één op één konden vervangen."

Het verschil tussen de nummers één en twee van Nederland is na tien competitieduels al vier punten. Schmidt beseft dat het een hels karwei wordt om Ajax nog bij te halen. "Om kampioen te worden, zullen we een perfect seizoen nodig hebben, dat wist ik van tevoren al. We kunnen niet zeggen dat we nu op hetzelfde niveau zitten als Ajax. Het is niet fifty-fifty, eerder eighty-twenty. En als je in een fase zit waarin wij nu zitten, wordt het alleen maar moeilijker."

PSV komt nog niet in actie in de KNVB Beker en heeft dus een hele week om bij te komen. FC Twente, AS Monaco en Fortuna Sittard zijn de laatste tegenstanders voordat er weer een interlandperiode aanbreekt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie