Nieuws

Van Hooijdonk geniet: 'Ik speel met alle liefde nog een jaar voor Heerenveen'

Van Hooijdonk geniet: 'Ik speel met alle liefde nog een jaar voor Heerenveen'

20-05-2022 10:55 Laatste update: 10:56

Sydney van Hooijdonk vindt het geen probleem om nog een seizoen bij sc Heerenveen te voetballen. De 22-jarige aanvaller wordt op dit moment door de Friezen gehuurd van het Italiaanse Bologna, maar een langer verblijf in Friesland is niet uitgesloten.

"Ik ga na het seizoen gelijk met Bologna praten, maar het seizoen is een beetje verlengd hier", zegt Van Hooijdonk tegenover De Telegraaf. "Ik ga ervan uit dat ik de voorbereiding daar doe en dan zie ik wel. Als ik bij Bologna voor mijn kans kan gaan, dan doe ik dat. Ik wil daar slagen. Maar als ze zeggen: we vinden het goed dat je nog een jaar naar Heerenveen gaat, dan doe ik dat ook met alle liefde."

De 22-jarige huurling heeft het enorm naar zijn zin in Friesland. "De sfeer in de ploeg is goed, daar begint het mee. Het zijn stuk voor stuk normale gasten, van hiërarchie is geen sprake. We zijn allemaal gelijk. En er loopt aardig wat kwaliteit rond."

Van Hooijdonk scoorde dit seizoen zeven keer in veertien Eredivisie-wedstrijden. Hij kwam in de eerste seizoenshelft vier keer in actie in de Serie A.