Transfernieuws

Maher wilde transfervrije status niet verzilveren: 'Veel te danken aan Utrecht'

Maher wilde transfervrije status niet verzilveren: 'Veel te danken aan Utrecht'

23-10-2021 12:47

Adam Maher besloot vorige week om zijn aflopende contract bij FC Utrecht te verlengen tot medio 2023, maar staat nog steeds open voor een stap omhoog. De 28-jarige middenvelder legt in gesprek met De Telegraaf uit waarom hij zijn transfervrije status niet verzilverde.

"De belangrijkste reden is het gevoel dat ik had. Ik heb het heel goed naar mijn zin bij de club en ook veel te danken aan FC Utrecht", steekt Maher van wal. "Als ik komende zomer alsnog een stap kan maken, dan kan FC Utrecht er ook wat aan verdienen. Je wil ook wat terugdoen voor de club. Maar wat er in de zomer eventueel gebeurt, is nog ver weg. Het belangrijkste voor nu is dat ik veel waardering voel, lekker op mijn plek zit en plezier heb in wat ik doe."

Maher is in de Domstad helemaal opgebloeid. Hij ziet zijn nieuwe positie als de grootste verandering. "Ik heb mijn debuut gemaakt als nummer 10 en op die plek twee jaar gespeeld bij AZ, vervolgens ben ik bij PSV meer een box-to-box-speler geworden. Sinds mijn terugkeer bij AZ ben ik op de nummer 6-positie terechtgekomen en speel ik controlerend. Op die plek wordt tactisch en positioneel veel van je gevraagd. Je moet anticiperen op wat je ziet gebeuren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!