Nieuws

Italië houdt hoop op WK-ticket: 'Het is concreter dan jullie denken'

Italië houdt hoop op WK-ticket: 'Het is concreter dan jullie denken'

17-05-2022 19:58
2

De Italianen houden hoop dat hun land toch nog mag deelnemen aan het WK-voetbal in Qatar. Afgelopen maart werd Italië nog uitgeschakeld door Noord-Macedonië, maar door de situatie van Ecuador komt er mogelijk een WK-ticket vrij.

"Het is concreter dan jullie denken", aldus Franco Chimenti (bestuurder van het Italiaans Olympisch Comité) in GR Parlamento. Gedurende de WK-kwalificatie stelde Ecuador een speler op die niet speelgerechtigd zou zijn. Byron Castillo zou namelijk niet in Ecuador, maar in Colombia zijn geboren. Continentgenoot Chili is van mening dat alle duels waarin de rechtsback actief was, omgezet moeten worden in een nederlaag voor de groepsgenoot van Oranje.

Onlangs liet de FIFA weten dat de voetbalbond een onderzoek gestart is. Volgens Chimenti is de kans groot dat Italië het WK-ticket krijgt, wanneer blijkt dat Castillo niet speelgerechtigd was. "Een ander land wordt de vervanger en de FIFA-reglementen zeggen dat dat het land moet worden dat het hoogste staat op de FIFA-ranking. En dat is Italië", zegt hij.

Het WK-voetbal in Qatar begint op maandag 21 november. De finale wordt op zondag 18 december afgewerkt.