Wedstrijdverslag

Belangrijke zege: Oranje Leeuwinnen halen snoeihard uit tegen weerloos Cyprus

Belangrijke zege: Oranje Leeuwinnen halen snoeihard uit tegen weerloos Cyprus

22-10-2021 22:40
0

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond snoeihard uitgehaald tegen Cyprus. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 0-8 eindstand op het scorebord. De dames van Cyprus kwamen er geen moment aan te pas.

De Leeuwinnen begonnen geweldig aan het duel en stonden al na twintig minuten met 0-3 voor door doelpunten van Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord.

Het duurde echter even voordat we de volgende treffer van Oranje mochten noteren, maar daarmee was de ban wel meteen gebroken. Roord zorgde met haar tweede van de avond voor 0-4 en dan moest het 'hoogtepunt' van de avond nog komen. Chara Charalambous maakte een eigen doelpunt na een wel heel matig optreden van keepster Eleni Ttakka. Die kwam uit, maar twijfelde. Hierdoor kreeg Charalambous de bal tegen zich aan, waarna deze tergend langzaam in het doel rolde.

De teller stokte uiteindelijk pas bij 0-8. Roord maakte haar derde voor de 0-6, Joëlle Smits maakte de zevende van Oranje en het slotakkoord was voor Merel van Dongen. Die schoot op prachtige wijze raak van afstand. 

Door de ruime overwinning staat Oranje eerste in Poule C van de WK-kwalificatie, maar Tsjechië kan de Leeuwinnen nog voorbij steken met één wedstrijd minder gespeeld en een op het oog betere uitgangspositie qua doelsaldo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie