Nieuws

Buijs dankt supporters Groningen: 'Maar hoe het eindigt hier is een nachtmerrie'

Buijs dankt supporters Groningen: 'Maar hoe het eindigt hier is een nachtmerrie'

16-05-2022 09:52 Laatste update: 10:21

Danny Buijs houdt een naar gevoel over aan zijn afscheid bij FC Groningen. De trainer bedankt de supporters, die hem bleven steunen ondanks de zeven (!) nederlagen op rij.

Buijs werd in de Euroborg getrakteerd op een staande ovatie. "Hoe het eindigt is een nachtmerrie, met zoveel nederlagen. Dat doet heel veel pijn. Maar als ik kijk hoe de mensen op me reageerden, de steun die ik heb ontvangen. Dat zorgt voor veel emotie bij me", laat Buijs optekenen voor Voetbal International.

De trainer vertrekt na vier jaar uit Groningen omdat zijn aflopende contract niet werd verlengd. "Heel cynisch gezegd is mijn periode hier geëindigd zoals hij is begonnen: met heel veel nederlagen. Kennelijk is er tussendoor ook dusdanig veel goed gegaan dat de mensen uiteindelijk zo op me reageerden."

Het is nog onbekend waar Buijs komend seizoen aan de slag zal gaan. Er gaan geruchten dat het Belgische KV Mechelen naar zijn diensten zou hengelen. "De afgelopen periode heb ik veel aanvragen gehad voor kennismakingsgesprekken. Dat heb ik afgehouden, want ik wilde met FC Groningen bezig zijn. Nu komt er tijd om naar de toekomst te gaan kijken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!