Schreuder en Brugge winnen kraker tegen Union en gaan gedeeld aan kop in België

08-05-2022 15:33 Laatste update: 15:53
1

Alfred Schreuder heeft met Club Brugge uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in België. Blauw-Zwart won het rechtstreekse titelduel tegen het Union Saint-Gilloise van oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop en heeft nu evenveel punten als de nummer een.

Union begon sterk aan het duel en zette meteen de toon toen Teddy Teuma een harde overtreding maakte op Brandon Mechele. De middenvelder was voor rust een aantal keer gevaarlijk, maar Simon Mignolet kon steeds redding brengen. Vlak voor rust kreeg Brugge veel ruimte, maar daar werd niet goed mee omgegaan waardoor Koki Machida eenvoudig redding kon brengen.

In de tweede helft kreeg Union de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dante Vanzeir mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Mechele. De spits schoot tot ieders verbazing naast.

In de 74ste minuut viel het doelpunt aan de anderen kant. Aanvoerder Hans Vanaken kon vogelvrij binnenkoppen en zette de ploeg van Schreuder op 0-1. In de achtste (!) minuut van de extra tijd werd het ook nog 0-2 via Antonio Musa.

Op 11 mei spelen de twee ploegen weer tegen elkaar in Brugge. Daarna volgen er nog twee duels voor Noa Lang en co. in de kampioenspoule van België.