Nieuws

Heracles-directeur over fan die Cerny sloeg: 'Voor onbepaalde tijd niet welkom'

Heracles-directeur over fan die Cerny sloeg: 'Voor onbepaalde tijd niet welkom'

05-05-2022 14:14

Tijdens het duel tussen Heracles Almelo - FC Twente kreeg Vaclav Cerny een klap op zijn hoofd van een fan van de thuisclub. In afwachting van de resultaten van het vooronderzoek van de KNVB bepaalt Heracles vervolgens de strafmaat die de misdragende supporter krijgt opgelegd.

Na een opstootje op het veld tussen de spelers gaf een man die achter de boarding stond Cerny vanuit het niets een stomp tegen zijn hoofd. "We hebben inmiddels een gesprek gehad met de betrokken persoon", reageert Heracles-directeur Rob Toussaint tegenover TC/Tubantia. "Hem is meegedeeld dat hij voor onbepaalde tijd niet welkom is bij de club en bij de wedstrijden van onze club. Wij wachten verder het vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal van de KNVB naar het incident af."

Of de Almeloërs de man zelf een stadionverbod gaan opleggen, sluit Toussaint niet uit. "Alles kan", vertelt hij aan de lokale krant. Inmiddels is al duidelijk geworden dat de supporter op 25 mei voor de rechter moet verschijnen. Na afloop van het duel stond een boze Heracles-aanvoerder al de aanwezige pers te woord. "De spelers moeten altijd veilig zijn op het veld. Dingen gooien of slaan, dat kan niet", zei hij.