Nieuws

Ajax-talent prijst Heitinga: Hij voelt ons goed aan en is goed in de omgang

Ajax-talent prijst Heitinga: "Hij voelt ons goed aan en is goed in de omgang"

05-05-2022 10:38

John Heitinga wordt geprezen als trainer van Jong Ajax. Dat zegt Nordin Musampa, die uitkomt in de verdediging van de beloftenploeg van de Amsterdammers. De jongeling zegt veel te hebben opgestoken van de oud-international.

Musampa is samen met Heitinga doorgegroeid vanuit de onder 19 naar Jong Ajax. "Hij heeft mij zien groeien tot de speler die ik nu ben", zegt hij op de Amsterdamse clubsite. "Heitinga voelt ons goed aan, weet wat wij nodig hebben en is uitstekend in de omgang met de spelers."

Van het mooiste moment uit de nog prille loopbaan van de twintigjarige Musampa was Heitinga ook onderdeel. "Het kampioenschap met Ajax onder 19 met John als trainer", blikt de verdediger terug. "Hij kreeg ons allemaal bij elkaar en we hadden een prachtig seizoen. We wonnen ook de beker en speelden goed in de UEFA Youth League."

Musampa maakte zijn debuut al in 2018/2019 in het beloftenelftal van Ajax. De teller staat inmiddels op 55 wedstrijden, waarin hij drie keer het doel wist te vinden. Een debuut in de hoofdmacht van de koploper van de Eredivisie, is hem nog niet geluk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!