Nieuws

Boadu: 'Voor mij was het belangrijk om een ​​topspits voor me te hebben'

Boadu: 'Voor mij was het belangrijk om een ​​topspits voor me te hebben'

04-05-2022 16:04

Myron Boadu beleefde een valse start bij AS Monaco, maar lijkt zich inmiddels steeds beter op zijn plek te voelen in Frankrijk. De 23-jarige aanvaller laat weten dat hij veel steun heeft gehad aan boezemvriend Calvin Stengs. Ook is Boadu erg onder de indruk van de kwaliteiten van collega-spits Wissam Ben Yedder.

Boadu vond het lastig om in te schatten in wat voor omgeving hij terecht zou komen. "Ik ben een jonge speler. Voor mij was het de eerste keer dat ik naar het buitenland ging en natuurlijk naar een sterkere competitie, dus dat was voor mij in het begin een beetje moeilijk", zegt de spits in gesprek met GFFN. "Ik had het verwacht, maar aan de andere kant had ik ook verwacht dat ik elke wedstrijd zou scoren, zoals in Nederland. Dus in het begin was dat een moeilijk ding om daar goed mee om te gaan."

Het feit dat boezemvriend Stengs afgelopen zomer ook naar Frankrijk vertrok, naar OGC Nice om precies te zijn, was een grote troost voor Boadu in deze moeilijke periode. "We hadden het net over het nieuwe leven dat we meemaakten en hij had soortgelijke problemen als ik. We hebben veel gepraat en ik denk dat het goed was om elkaar te hebben", blikt Boadu terug.

Het Nederlandse talent heeft lovende woorden over voor zijn collega-spits. "Ben Yedder is een fantastische speler en een fantastisch mens. Voor mij was het belangrijk om een ​​topspits voor me te hebben. Ik ben blij dat hij mijn teamgenoot is. Op de training kijk ik wat hij doet en hoe hij het uitvoert. Dat probeer ik dan weer toe te voegen aan mijn eigen spel."