Nieuws

Bournemouth-speler Brooks overwint kanker: 'Daar ben ik zo dankbaar voor'

Bournemouth-speler Brooks overwint kanker: 'Daar ben ik zo dankbaar voor'

03-05-2022 16:57

David Brooks heeft via Twitter laten weten dat hij kankervrij is. De middenvelder van Bournemouth kreeg zeven maanden geleden de diagnose Hodgkin-lymfoom, maar overwon de ziekte. Hij kijkt ernaar uit om op korte termijn weer op het voetbalveld te staan.

'Afgelopen week had ik een ontmoeting met mijn specialist die mijn laatste testresultaten had beoordeeld. Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat de behandeling succesvol was en ik kan nu zeggen dat ik schoon ben. Ik ben kankervrij, deze woorden voelen ongelooflijk om te zeggen. Daar ben ik zo dankbaar voor. Net als dat ik dat ben voor jullie berichten en gelukswensen. Dat heeft me enorm door de zware tijd heen geholpen.'', schrijft de 24-jarige international van Wales in een bericht op Twitter.

'Het heeft een paar maanden geduurd sinds mijn laatste update, maar in die tijd heb ik gelukkig mijn behandeling tegen kanker afgerond. Ik wil al het ongelooflijke medische personeel enorm bedanken voor hun geweldige werk en ondersteuning tijdens het hele proces.' De middenvelder van Bournemouth hoopt snel weer op het veld te staan. 'Ik ben zo opgewonden om het traject naar volledige fitheid te beginnen en mijn voetbalcarrière voort te zetten', aldus Brooks.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!