Nieuws

'Mochten Ajax en Bayern er niet uitkomen, zal Gravenberch ook niet bijtekenen'

'Mochten Ajax en Bayern er niet uitkomen, zal Gravenberch ook niet bijtekenen'

01-05-2022 10:32 Laatste update: 10:47

Mocht Ajax er niet uitkomen met Bayern München, zal Ryan Gravenberch niet alsnog zijn contract verlengen. De middenvelder gaf eerder aan graag een transfersom te willen opleveren voor de club.

"Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hebben heel lang gedacht dat Gravenberch wel bij zou tekenen als ze er niet uitkomen met Bayern München, omdat hij niet voor niets de deur uit wil lopen. Maar dat gaat hij niet doen en dat is Ajax te kennen gegeven", vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Bayern München wil niet meer betalen dan de geboden zeventien plus zes miljoen. Ze willen niet omhoog en dat heeft Ajax ook te horen gekregen. Ajax vindt dat te weinig en dus moet er een oplossing gevonden worden. Als die niet gevonden wordt, gaat Gravenberch zijn laatste contractjaar in."

Als het aan Gravenberch zelf ligt, vangt Ajax deze zomer een transfersom voor hem, stelt Verweij. "Hij wil écht dat Ajax eraan verdient. Bayern München heeft hem een aanbieding gedaan, er zijn gesprekken gevoerd en Nagelsmann ziet het geweldig in hem zitten en zegt dat hij speeltijd gaat krijgen."