Nieuws

''Loyale' Álvarez en Ajax onderhandelen over nieuw en verbeterd contract'

''Loyale' Álvarez en Ajax onderhandelen over nieuw en verbeterd contract'

20-10-2021 06:49

Edson Álvarez gaat zijn contract verlengen bij Ajax. De 23-jarige middenvelder en de Amsterdammers hebben de intentie uitgesproken om langer met elkaar door te gaan en zetten in op een verbintenis tot de zomer van 2025. Het huidige contract van Álvarez loopt nog door tot medio 2024.

Dat melden bronnen binnen Ajax aan De Telegraaf. De Mexicaan staat sinds medio 2019 onder contract bij de Amsterdammers, die hem destijds overnamen van Club América. Het duurde enige tijd voordat de middenvelder wist te overtuigen bij Ajax, maar wist nadat zijn vriendin en dochter naar Nederland mochten komen een basisplaats te veroveren in het elftal van Erik ten Hag.

Met het nieuwe opgewaardeerde contract wordt Álvarez beloond voor zijn loyaliteit, meldt De Telegraaf. Afgelopen zomer deed Stade Rennes nog een miljoenenbod op de Mexicaan, maar een verkoop was onbespreekbaar voor technisch directeur Marc Overmars.

Álvarez legde zich daar zonder morren bij neer en bleef zich volledig op Ajax focussen. De Mexicaan miste dit seizoen zodoende nog geen enkele minuut in de Champions League-campagne van Ajax.