Nieuws

Heitinga: 'Jongens moeten realiseren dat het allemaal nog moet beginnen'

Heitinga: 'Jongens moeten realiseren dat het allemaal nog moet beginnen'

21-04-2022 11:05

Volgens John Heitinga bestaan er geen twijfels over de voetballende kwaliteiten van Naci Ünüvar. Desondanks benadrukt de Jong Ajax-trainer dat talent niet genoeg is om te slagen als profvoetballer.

"Hij heeft een sterk karakter binnen onze kleedkamer", vertelt Heitinga in de AJAX DOC: Heitinga - Opnieuw naar de top. "Het is een jongen vol ambitie, hij wil heel graag laten zien dat hij heel goed kan voetballen."

Tegen Telstar (1-0 nederlaag in januari) werd Ünüvar al in de rust vervangen. "Je kan slecht spelen. Je kan een mindere dag hebben, maar het kan nooit in je arbeid gaan zitten", blikt Heitinga terug. Vervolgens stipt de coach aan dat de jonge Zaandammer af en toe ongeconcentreerd oogt.

Heitinga waakt voor laconiek gedrag. "Deze jongens moeten realiseren dat het allemaal nog moet beginnen. Een eerste contractje stelt niet zoveel voor. Je kan heel snel ingehaald worden als je niet te juiste mindset hebt", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!