Nieuws

Guardiola maakt zijn borst nat: 'Een van de beste teams in de voetbalgeschiedenis'

Guardiola maakt zijn borst nat: 'Een van de beste teams in de voetbalgeschiedenis'

21-04-2022 08:04

Manchester City en Liverpool zijn verwikkeld in een zinderende titelstrijd. Na de overwinning op Brighton & Hove Albion staat de ploeg van Pep Guardiola weer aan kop in de Premier League. De Spaanse manager kijkt uit naar een mooi slot van de competitie.

Manchester City staat slechts één punt voor op Liverpool met nog zes wedstrijden te gaan. "We zijn niet dom. Als we gelijkspelen en slechts twee punten verliezen, wordt Liverpool kampioen", vertelt Guardiola in gesprek met BBC. "Als we al onze wedstrijden winnen, worden we kampioen. Dat weten de spelers. We kennen de moeilijke wedstrijden die we hebben en moeten proberen ze allemaal te winnen. Als we dat doen, zullen we het vieren, zo niet, dan zullen we Liverpool feliciteren."

De Spaanse manager denkt dat Champions League-wedstrijden en blessures een grote rol kunnen gaan spelen in de titelstrijd. "We hebben maar één maand, misschien vijf weken. Het komt neer op één maand, we zullen er alles aan doen om de beste te zijn in die wedstrijden. Drie moeilijke uitwedstrijden (bij Leeds, West Ham en Wolverhampton, red.), maar het zijn maar zes wedstrijden en we zullen ons best doen, wie weet wat er daarna gaat gebeuren."

Guardiola spreekt met veel respect over concurrent Liverpool en is onder de indruk van de ploeg. "We staan ​​tegenover een van de beste teams in de voetbalgeschiedenis, ze hebben alles. De spelers weten het. De wedstrijd die we hier speelden (2-2 gelijkspel, red.) waren we beter, maar konden we niet winnen."