Nieuws

Van Seumeren laat Fraser niet gaan, 'maar als Van Gaal belt moet je oppassen'

Van Seumeren laat Fraser niet gaan, 'maar als Van Gaal belt moet je oppassen'

13-04-2022 08:35

FC-Utrecht eigenaar Frans van Seumeren blijft erbij dat zijn nieuwe aanwinst Henk Fraser zich alleen kan focussen op zijn werkzaamheden in de Galgenwaard. Een trip naar het WK in Qatar als assistent-trainer van bondscoach Louis van Gaal, zit er dan ook niet in voor de huidig Sparta-trainer.

Het verleden van Fraser als speler van Utrecht maakt dat hij nooit uit beeld is geweest bij Van Seumeren, die eiste dat hij zijn dubbelfunctie neerlegt. "Henk wist vanaf het eerste moment van die voorwaarde, dat hebben we duidelijk naar hem gecommuniceerd. We hebben gezegd: Henk, jij bent onze man, maar we willen honderd procent commitment voor FC Utrecht en dus niet dat je meegaat naar het WK", vertelt Van Seumeren aan het Algemeen Dagblad.

Vanaf het begin besloot Utrecht om geen water bij de wijn te doen. "Stel dat we tegen de tijd dat het WK eraan komt, niet goed presteren. Dan krijg je achteraf te horen: ze je wel. Hij dient twee bazen. Hij heeft zijn interesse niet volledig bij FC Utrecht", aldus Van Seumeren. "We willen ook voorkomen dat Henk hiermee in zijn eigen voet schiet. Als wij hadden gezegd Henk, joh, ga lekker naar het WK, dan zou het ons óók weer verweten worden dat we iemand aanstellen die met zijn hoofd bij het Nederlands elftal is."

Van Seumeren kreeg een telefoontje van niemand minder dan Van Gaal, maar ook dat liep tot niets uit. "Als Louis belt, moet je voorzichtig zijn", lacht Van Seumeren. "Nee, ik ga niet draaien. Echt, ik had Henk het WK gegund, maar deze beslissing is in het belang van FC Utrecht." Datzelfde Utrecht liep na de uitbraak van de coronapandemie Europees voetbal en de bekerfinale mis, doordat de KNVB het voetbalseizoen 2019/2020 voortijdig beëindigde. Dat conflict met de KNVB van toen speelt nu echter geen rol meer, klinkt het. "Absoluut niet, dat heeft er niets mee te maken. Dat is echt iets dat destijds speelde. We praten nu over een heel andere business."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!