Nieuws

Niet 'bange' Neuer reageert: 'Villarreal heeft ons in leven gelaten'

Niet 'bange' Neuer reageert: 'Villarreal heeft ons in leven gelaten'

11-04-2022 13:10 Laatste update: 14:22

Julian Nagelsmann en Manuel Neuer denken dat er voor Bayern München nog geen reden tot paniek is na de nederlaag op bezoek bij Villarreal (1-0). Door de verliesbeurt moet Der Rekordmeister in eigen huis winnen om door te dringen tot de halve finale van de Champions League.

"We hebben veel ambitieuze spelers in ons team", begint Neuer zijn relaas op de persconferentie. "We zijn niet bang nu we de eerste wedstrijd verloren hebben. Het goede is dat we ons lot nog altijd in eigen handen hebben. Ze hebben ons in leven gelaten, door maar één keer te scoren. Dat moeten we morgen af gaan straffen", vervolgt de doelman. 

"Villarreal is een team dat erg sterk is in de counter", zegt de Duitser. De Spanjaarden hadden in de eerste wedstrijd veruit de meeste kansen en uiteindelijk mocht Bayern zich gelukkig prijzen dat de score bij 1-0 bleef. "We willen ons van onze beste kant laten zien, gesteund door onze fantastische fans. We hebben een aantal kncok-outwedstrijden gehad waarin we niet al te best voor de dag kwamen. We gaan niet met een erg goed resultaat de return in, maar we hebben geen angst."

Nagelsmann weet waar Bayern München voor moet waken. "Wat niet mag gebeuren, is dat we Villarreal de tijd geven om hun kwaliteit op het veld te brengen", vertelt de 34-jarige trainer. "We moeten wat gemener spelen. Maar we moeten er niet zo veel over praten: we moeten het morgen doen", besluit hij.