Nieuws

Mourinho op kenmerkende wijze: 'Dit is nou de blessure van het plastic veld'

Mourinho op kenmerkende wijze: 'Dit is nou de blessure van het plastic veld'

08-04-2022 08:04 Laatste update: 08:18

Voor AS Roma ging het, net als in de groepsfase, donderdag mis op bezoek bij het nietige FK Bodø/Glimt: 2-1 nederlaag. José Mourinho wijt de nederlaag van zijn ploeg vooral aan externe factoren.

De dag begon al slecht voor de Portugese coach toen hij bekogeld werd met sneeuwballen, terwijl hij onderweg was naar Noorse fans om handtekeningen uit te delen. Hij besloot zich halverwege om te draaien, tot teleurstelling van de jonge supporters.

Over de nepmat was hij allerminst te spreken. "Ik wil het niet als excuus gebruiken. We kregen te maken met een belangrijke blessure, ik wil het de blessure van het plastic veld noemen", aldus Mourinho na afloop van het duel. "Maar dat ligt buiten onze macht. Iemand heeft besloten dat men in een Europese competitie op een plastic veld mag spelen, dus spelen we op een plastic veld", vervolgt hij sarcastisch.

Inmiddels staat de teller op drie optredens tegen de Noorse stuntploeg (die AZ nog uitschakelde in de achtste finale) en op nul zeges. Toch heeft Mourinho volop vertrouwen voor het bereiken van de halve finale van de Conference League. "In mijn spelers en in het stadion, de steun van de fans. Ik heb er geen enkel probleem mee om te stellen dat we de favoriet zijn om de halve finale te bereiken", besluit hij op kenmerkende wijze.

Enigszins opvallend is de uitspraak we: het eerste uitduel ging met maar liefst 6-1 verloren en in eigen huis kwamen de Romeinen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!