Nieuws

Dessers over 'belangrijkste duel uit carrière': 'Connectie is er met de fans'

Dessers over 'belangrijkste duel uit carrière': 'Connectie is er met de fans'

06-04-2022 14:46

De succesvolle Europese campagne maakt de nodige emoties los bij de fans van de Rotterdammers. Cyriel Dessers denkt niet dat de kwartfinale in de Conference League extra druk met zich meebrengt en verwacht dat De Kuip voor extra energie zal zorgen.

Donderdag staat voor Feyenoord de kwartfinale in het Europese toernooi tegen Slavia Praag op het programma. Het huidige seizoen doet de supporters van de Stadionclub terugdenken aan 2002, waarin de UEFA Cup werd binnengehaald. "Als ik hier door de stad loop dan word ik er vaak genoeg op aangesproken", vertelt Dessers tijdens het persmoment. "Dat is zeker leuk en laat zien dat de connectie er is tussen de fans en de spelers."

"Na wat moeilijkere jaren hebben we aan die band verder gebouwd. Ik denk dat de Europese succesjes daarin wel een rol spelen", verklaart Dessers. "Laten we hopen dat de euforische stemming helpt. Als we de fans achter ons hebben in een volle Kuip werkt het alleen maar positief. Hopelijk kunnen we hen daarmee intimideren", vertelt hij.

Dessers laat weten dat het Europese duel ontzettend leeft bij hemzelf. "Het is de belangrijkste wedstrijd uit mijn carrière. Het is voor iedereen duidelijk wat we moeten doen en wat er op het spel staat", besluit hij. Donderdagavond trapt Feyenoord in een uitverkocht stadion om 18.45 uur af tegen Slavia Praag.