Breaking news

KNVB bevestigt aanstelling Koeman: 'Ben niet uit onvrede vertrokken bij Oranje'

KNVB bevestigt aanstelling Koeman: 'Ben niet uit onvrede vertrokken bij Oranje'

06-04-2022 09:25 Laatste update: 09:42

Ronald Koeman zal definitief Louis van Gaal opvolgen na het WK in Qatar, bevestigt de KNVB. De oud-trainer van FC Barcelona heeft een contract ondertekend tot medio 2026.

Koeman is blij met zijn terugkeer bij het Nederlands elftal. "Ik kijk uit naar de nieuwe samenwerking. Een kleine anderhalf jaar geleden ben ik bepaald niet uit onvrede bij het Nederlands elftal vertrokken. Mijn verblijf voelde goed, de resultaten waren goed en de klik met de internationals was goed. We gaan straks op die ingezette weg verder. Dat staat vast voor mij."

Directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen licht de keuze voor Koeman kort toe op de site van de bond. "Tijdens zijn eerdere termijn als bondscoach heerste er grote tevredenheid over zijn werk en de resultaten. Vandaar dat ik, na intern beraad, samen met directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma, met Ronald en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen in gesprek ben gegaan."

"Ik wilde niet wachten met het invullen van de opvolging van Louis van Gaal. De aflossing van de wacht valt straks namelijk op een a-typisch moment; eind van het kalenderjaar, een periode waarin toptrainers al lang en breed onder contract staan en de spoeling dus dun is", aldus Van Leeuwen.