Nieuws

PEC-icoon vertelt hilarische anekdote: 'Al jaren eis ik wat raars in m'n contract'

PEC-icoon vertelt hilarische anekdote: 'Al jaren eis ik wat raars in m'n contract'

31-03-2022 22:19

PEC Zwolle-icoon Bram van Polen heeft nog niet verlengd bij zijn club, maar verwacht dat dit wel goed gaat komen. De verdediger heeft door de jaren heen plezier gekregen in het stellen van opmerkelijke eisen in zijn contract.

"Het is wel de intentie", aldus Van Polen bij ESPN. "Maar dan moeten ze het nog wel even goed op papier zetten. De nullen, maar met name de randvoorwaarden." De aanvoerder van de ploeg uit Zwolle krijgt de vraag wat voor voorwaarden dat dan zijn. "Seizoenskaarten onder andere. Al jaren doe ik iets raars in mijn contract, zodat ze er altijd werk aan hebben. Ik had een keer gelezen dat Jon Dahl Tomasson altijd rare dingen deed in zijn contract. Je hebt natuurlijk veel sponsoren, dus met een beetje creativiteit moet er veel mogelijk zijn."

"Ik heb onder toenmalig technisch-directeur Gerard Nijkamp er een keertje voor gezorgd dat ik met mijn hele gezin en aanhang bij de Librije uit eten kon, plus overnachting. Die Nijkamp die werd daar helemaal gek van. "Ja, doe dan nog 10.000 euro erbij", zei Nijkamp. Maar nee, ik vond dit leuker. Ik vind het altijd wel leuk als ze een beetje moeite moeten doen. Nu moeten ze nog een auto regelen bijvoorbeeld. Kleintje hoor", sluit Van Polen af.

Van Polen is met PEC verwikkeld in een hevige degradatiestrijd. De ploeg van trainer Dick Schreuder staat op de laatste plaats met twintig punten. De achterstand op nummer vijftien Willem II bedraagt drie punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!