Barça-vrouwen vestigen wereldrecord: 91.553 bezoekers in Camp Nou

30-03-2022 21:22 Laatste update: 21:29

De vrouwen van FC Barcelona en Real Madrid hebben woensdagavond geschiedenis geschreven. Het affiche werd namelijk gespeeld in een uitverkocht Camp Nou. Nog nooit waren er zoveel toeschouwers aanwezig bij een vrouwenduel. Met 91.553 aanwezige fans is dit de drukst bezochte wedstrijd ooit.

De aanwezige fans werden beloond voor hun komst. Het Champions League-treffen leverde namelijk zeven doelpunten op. Het heenduel werd met 1-3 gewonnen door Barcelona. De Catalaanse vrouwen moesten in de return enkel het klusje klaren. Na acht minuten kwam Barcelona al op voorsprong via María Pilar León. Kort daarna kwam Real Madrid via een benutte strafschop van Olga Carmona García terug in de wedstrijd. Kort na rust bracht Claudia Zornoza de spanning helemaal terug, ze tekende voor de 1-2. Real Madrid had hierdoor nog maar één doelpunt nodig om de comeback compleet te maken.

Barcelona bleek echter bij de les en liet zich niet meer verrassen. De dames namen het heft in handen en trakteerde het publiek kort na de 1-2 op drie doelpunten. Aitana Bonmatí en Claudia Pina en Alexia Putellas zorgden voor een 4-2 voorsprong voor de Catalanen. Carolina Hansen tekende voor de laatste treffer van de wedstrijd en bepaalde de eindstand hiermee op 5-2.

Danzij deze overtuigde overwinning heeft Barcelona zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De Catalaanse vrouwen gaan in de volgende ronde spelen tegen de winnaar van het duel tussen Paris Saint-Germain en Bayern München.